duminică, 16 iunie 2013

No problems

Cum spune si descrierea blog-ului, cu totii avem momente de slabiciune. Ei bine aici apare o intrebare, cum trecem peste acestea fara a ne distruge singuri, fara a suferii, fara a ne inchide in noi si fara a putrezii pe dinauntru, ajungand intr-un final fara pic de sentiment.
  Lucrurile sunt destul de clare atunci cand apare un astfel de moment. Exista o cauza care, la inceput trebuie analizata cu calm si cu multa intelegere. Trebuie sa ne axam pe greselile pe care le-am facut si, in caz ca motivul care ne face slabi,suparati, tristi etc. nu tine de noi, atunci trebuie sa fim puternici si sa ne folosim de tot ce avem pentru a il depasi.
  Studiile arata ca persoanele care cred in ceva anume, trec mult mai usor peste aceste momente de cumpana. Si aici ma refer la religiile de tot felul, atunci cand nu mai avem pic de speranta apelam la ajutorul divin si asta ne da putere. Insa, pe langa acest apel disperat, noi insine trebuie sa facem schimbari, trebuie sa actionam pentru a trece peste aceste momente. Cel mai important este sa nu stati foarte mult timp cu moralul la pamant. Cateva zile sunt suficiente pentru o rearanjare a gandurilor si pentru a va seta din nou teluri pe care doriti sa le atingeti. Fara acestea nu veti reusi niciodata sa va ridicati.
  Evitarea depresiei nu se face batand din palme, cel mai bine pentru mintea umana este sa nu ajunga atat de aproape de depresie dar, daca sunteti pe malul prapastiei trebuie sa stiti cum sa va ridicati.Pentru acest lucru sunt necesare cateva “cuvinte cheie”.

 1.Ambitia

  Fara ambitie nu puteti ajunge nicaieri, aceasta este cea care porneste masinaria ce intr-un final va duce la realizarea viselor. Aveti nevoie de ea pentru a le arata celor din jur ce puteti, pentru a ii face sa ramana cu gura cascata atunci cand, va veti ridica de unde nimeni nu credea ca veti putea s-o  faceti.
  De cele mai multe ori, in ziua de azi, ambitia este cotropita de lene, aceasta din urma fiind toxica pentru orice fel de activitate. De ce sa lasati lenea sa dicteze cand trebuie sa aratati celor din jur ce puteti? Ridicati-va unde va este locul! Omul este facut sa reuseasca nu sa se scufunde intr-o lene profunda care nu il lasa sa arate ce poate. Am fost creati pentru a ridica, pentru a lega, pentru a visa si pentru a atinge aceste vise! Lenea este doar o toxina ce se raspandeste in organism atunci cand suntem prea slabi sa reactionam.


2.Constientizare si reflectare
  Ca sa va ridicati trebuie mai intai sa constientizati gravitatea problemei, si sa reflectati asupra ei pentru a gasi solutii. Solutiile sunt chiar sub nasul vostru de cele mai multe ori, fie ca sunt persoane sau idei.
  Daca nu se constientizeaza din timp gravitatea problemei sau se subestimeaza gradul de duritate al acesteia riscam sa fim loviti de propriile eforturi de a scapa de ea. O problema se rezolva calm si cu o gandire in ansamblu, o gandire care va lasa sa vedeti  si inceputul si finalul rezolvand astfel problema.



      3. Autocunoastere si autodepasire

  Daca nu va cunoasteti pe voi insiva si, va subestimati sau va supraestimati, problemele vor continua sa se agraveze lasand un nor cenusiu in voi si facandu-va sa va indoiti si mai mult de propriile puteri.
  Totul consta in puterea fiecaruia de a se autodepasi. Cum faceti asta? Ei bine setati-va teluri cat mai palpabile si lasati reusita sa va binedispuna si sa va motiveze pe mai departe, atignad intr-un final scopul mult dorit.
  Acestea doua lucreaza ca o simbioza, se muleaza una pe cealalta. Autocunoasterea va face realisit si va va spune de unde sa plecati cu ce calitati si cu ce defecte, iar autodepasirea va va face sa impiedicati defectele sa iasa la iveala putand face un om sa accentueze puterea pe care o au calitatile acestiua in orice domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu