joi, 16 mai 2013

Inceputul

  Dupa cum spune si descrierea din titlu, ma aflu aici pentru a ajuta. Nu va inchipuiti ca sunt un fel de guru, Superman, sau mai stiu eu ce fiinta cu puteri supranaturale. Sunt o persoana normala ca si voi, doar ca, am invatat sa observ mai bine ce se afla in jurul meu si cum sa ma folosesc de totul pentru a ajunge unde imi doresc.
  Pentru inceput, sunt sigur ca majoritatea persoanelor care citesc aceste randuri o fac in principiu din curiozitate sau doar pentru ca si-au regasit starea de spirit numita in descriere si vor sa depaseasca aceasta conditie nemultumitoare. Ei bine, nu conteaza ce cauti, tot ce trebuie sa stii este ca poti obtine daca iti doresti cu adevarat si muncesti pentru asta!
  Totul incepe de la moralul fiecaruia. Multi dintre voi poate va intrebati cum este posibil ca de la moral sa porneasca totul?, cum se poate ca atunci cand ai moralul ridicat sa mearga totul perfect si de ce atunci cand nu ai chef de nimic lucrurile tind sa mearga din rau in mai rau?
  Raspunsul este destul de simplu! Am fost creati sa obtinem tot ce ne dorim, daca luptam pentru asta! Creierul nostru este o masinarie capabila sa te ridice daca stii cum sa o foloesti. Este adevarat ca de multe ori  aceasta masinarie merge mai mult singura si ma refer la momentele in care doresti sa spui sau sa faci ceva si parca cineva sau ceva te indeamna sa spui cu totul altceva sau iti vine in minte clasicul " Las` pe maine" care nu face decat sa te indeparteze de visele tale! Daca iti doresti, actioneaza!
  Mentalitatea este stadiul in care se afla micuta masinarie din capul tau cand iti propui ceva. Tot ea, mentalitatea influenteaza actiunile tale si modul in care incasezi loviturile dure date de vitata. Atunci cand esti pozitiv in gandire si esti capabil sa te mentii asa (sa stai departe de tot ceea ce poate afecta aceasta pozitivitate), observi ca, in fiecare lucrur rau este un sambure de bine cel putin. Daca esti capabil sa gasesti acest "sambure", atunci vei obtine tot ce iti doresti si vei trece peste orice eveniment negativ din vata ta cu fruntea sus.
   Diminetile sunt foarte importante, atunci cand mai vrei sa stai 5 minute in pat, inainte sa pleci la munca sau la scoala. Aeasta senzatie de lene pe care ti-o creezi este posibil sa te urmareasca toata ziua si poate afecta orice actiune pe care o faci. Astfel, iti vei uri munca, seful, leafa de 2 lei, sistemul, politica etc. Insa, nu sunt numai ei vinovati pentru raul din viata ta! Atunci cand ai aceasta mentalitate negativa, tu esti mai vinovat decat toti ceilalti factori la un loc.  Trebuie sa gasesti acel "sambure" de bine in tot ce faci si sa il dezvolti pana cand reusesti sa indepartezi tot raul, stresul si mentalitatea negativa!
  Mintea, starea de spirit si mediul in care traiesti sunt intr-o stransa legatura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu